---
Zoeken in Stadsdeel West
Pad tot huidige pagina
  • Home
  • Bevrijdingsfestival ‘Het Vrije Westen’ in het Westerpark

Bevrijdingsfestival ‘Het Vrije Westen’ in het Westerpark

3 mei 2013

In het kort

Voor de eerste keer wordt het bevrijdingspodium (voorheen op de Dam) en festival ‘Het Vrije Westen’ op zondag 5 mei samengevoegd tot één groot gratis Bevrijdingsfeest in het Westerpark.


‘Het Vrije Westen’ maakt op zondag 5 mei een grote sprong. Voor de eerste keer wordt het bevrijdingspodium (voorheen op de Dam) en festival ‘Het Vrije Westen’ samengevoegd tot één groot gratis Bevrijdingsfeest in het Westerpark.

het vrije esten 5 mei 2013

Het hele Westerpark wordt van 11.00 tot 23.00 uur omgetoverd tot een festivalterrein met een afwisselend programma voor jong en oud. Er komen zeven podia met bands, dj's en schrijvers uit Amsterdam West, maar ook workshops, alternatieve keukens, kinderactiviteiten, een cateringplein en een grote markt.

Rondom de Gashouder staan drie podia die gehost worden door De Nieuwe Anita, Earth en Bal Populaire.

De speciale Sunday Liberation Market maakt ook onderdeel uit van het bevrijdingsfestival. Deze Sunday Market vindt zowel binnen in de Zuiveringshal West, als buiten plaats. Verschillende ontwerpers bieden er hun producten aan op het gebied van onder andere mode, sieraden, kunstwerken en interieurproducten, dit keer met hun eigen interpretatie van de vrijheid. Verder heerlijk eten uit verschillende internationale keukens, workshops, demonstraties en veel meer.

Toegang is gratis, Westergasfabriek Amsterdam.

Kijk voor meer informatie op: www.hetvrijewesten.eu of www.sundaymarket.nl